Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

12 de febrer, 2007

Patriotes i antipatriotes


Han passat de puntetes per la majoria de diaris i mitjans de comunicació, però les declaracions d'en José Montilla (sí, sí, el que va aconseguir la Presidència de la Generalitat amb 37 diputats) aquest cap de setmana crec que mereixen una reflexió pausada. Resulta que aquesta concentració atòmica de carisma que tenim per president va decidir passar el cap de setmana a Andalusia per defensar el Nou Estatut d'aquesta comunitat enlloc de quedar-se a Catalunya repel·lint les agressions al nostre text estatutari. Allà, des de Los Barrios (Cádiz) va fer unes declaracions carregant contra el PP. L'atac de Montillator va ser brutal: "els del PP són uns antipatriotes". Antipatriotes espanyols, és clar.

Conceptualment em sembla gravíssim. És a dir, quan el nostre president s'emprenya i insulta a algú l'acusa de ser un antipatriota espanyol i de dividir Espanya. Als seus ulls, els bons són els que defensen la pàtria espanyola i la unitat de l'estat.

Sabíem que tenir un president del PSC-PSOE volia dir estar supeditats i condicionats a Madrid. Però mai hauria pensat que un president de la Generalitat es podés declarar (ni que sigui per passiva) patriota espanyol i que ningú hagi posat el crit al cel. Només CDC, i en boca del seu portaveu David Madí, ha reaccionat timidament a unes manifestacions inaudites fins ara. I consti que no em sorprenen. El que em sorpren és la falta de reacció dels sectors catalanistes i que un dia es van dir independentistes. On són els de la pluja fina? On són els del patriotisme social? On són els del sobiranisme? ah sí... ja ho recordo. En un despatx al Palau de la Generalitat posat pel propi Montilla.

Patriotes (catalans), despertem. Això està passant de taca d'oli. S'ha de fer alguna cosa abans que l'anestèsia total que ens està aplicant el tripartit acabi en coma irreversible o en quelcom pitjor. Obrim els ulls, reprenem la consciència col·lectiva i comencem a moure'ns. El que avui només són subtileses lèxiques demà poden ser renúncies nacionals irrecuperables en un futur.

* La foto és triada per Montilla. De moment ningú del Tripartit se n'ha queixat.


unpaisdeconya@gmail.com

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Tota aquesta colla de convergents ressentits, que encara no heu estat capaços de reaccionar dels errors que us van impossiblitat d'arribar de nou a la presidència de la Generalitat, que en comptes de treballar pera una alternativa creïble i seriosa per a l'any 2010, us entreteniu en muntar infundis contra Esquerra, en carretejar 'reagrupaments' i obrir blogs infames que no fan altra cosa que dividir i alhora apartar-vos, cada vegada més del seny i de la realitat política del nostre país.
Ara s'acosten les municipals, encara us queden molts ajuntaments petits (alguns amb grans cacics), i ara ha arribat l'hora de fotre-us fora de molts d'aquests ajuntaments.

14/2/07 2:49 p. m.

 
Blogger Marina d'Or said...

Ets en Puigcercós?

14/2/07 10:30 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home