Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

29 de gener, 2007

Un país acollonit

En l'últim gag de la parella còmica Montilla i Saura ens intentaven convèncer que a Catalunya no hi ha un problema d'inseguretat. Es veu que el problema és la sensació d'inseguretat i la culpa és dels mitjans de comunicació. O sigui, que el problema és que la gent té por i segons aquests grans estadistes no n'hauria de tenir. Analitzem amb deteniment el contingut de la frase.

1.- La gent té por. Això és innegable. Aquí no s'hi valen ni estadístiques ni informes encarregats pel Departament de Relacions Institucionals i Participació a parents a canvi de milers d'euros. I si té por és perquè no està o no se sent prou protegida. I si no està o no se sent prou protegida de qui és culpa? Qui és el màxim responsable de la seguretat al nostre país? Correcte. El marit de l'antisistema.

2.- La gent no hauria de tenir por perquè les estadístiques demostren que la violència baixa i bla, bla, bla... Molt bé. Llavors perquè volem augmentar mossos posant-hi immigrants si cal? Per què treiem a patrullar als que fins ara vigilaven les presons (glups)? Per què només hi haurà un mosso portaveu i tots els altres del departament de comunicació sortiran al carrer a empaitar lladres? Segur que els efectius que hi ha són suficients?

No cola. En pocs mesos hem viscut fenòmens inèdits a casa nostra: segrestos express, robatoris silenciosos a les cases, assalts amb violència a xalets, agressions a les aules... No. El problema no és la sensació. El problema és que els lladres entren a les cases. El problema és que a les urbanitzacions s'han d'organitzar patrulles ciutadanes perquè mai han vist un cotxe de policia. El problema és que als okupes ja els defensa l'administració. El problema és que a la pregunta "Hauria d'estar prohibit poder tenir una arma de foc a casa?" que ha fet el plasta d'en Cuní, el 85% dels SMS deien que no. El problema és que hi ha manifestacions a favor de guàrdies de seguretat que han mort atracadors desarmats a 300 metres de la casa que havia de protegir. El problema és que la venta d'alarmes, gossos i material de defensa personal s'ha disparat. I el problema més gran és que la confiança en què Saura sigui capaç de posar ordre al país és nul·la.

El país s'està acollonint i la violència està pujant de to cada dia que passa. I això se sap com comença però ningú sap com pot acabar. Lamento dir-ho, però tot plegat no fa gens de bona pinta.


unpaisdeconya@gmail.com

3 Comments:

Blogger CdeCarabassa said...

Doncs aviat veuràs com el Saura recicla l'autocar de l'Estatut i el posa a fer campanya a favor de la sensació de seguretat.
"Catalunya és segura, passa-ho"

29/1/07 11:31 p. m.

 
Blogger Roger T. said...

Benvolgut/da Marina d'Or, encara que estic d'acord en alguns punts del que dius, contràriament que tu penso que Catalunya no és actualment un país insegur, encara que hi ha un perill de que ho sigui en un futur proper. La meva tesi sobre això la pots veure en l'últim i algun altre post del meu blog http://magradaparlar.blogspot.com/, salutacions.

30/1/07 7:04 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Ja ho va dir la Tura, contracteu vigilància privada. Us heu adonat de la quantitat de cases que tenen alarma ultimament?
Ah, ara quan t'entren a casa has de preguntar pistola o ganivet?, t'estalviaràs merders

30/1/07 7:27 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home