Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

08 de gener, 2007

Quina barra!

Llegeixo perplex i estupefacte l'entrevista que publica el DOGC a Antonio Balmón, primer secretari del PSC al Baix Llobregat i alcalde de Cornellà. El titular és un exercici de cinisme insuperable: "S'ha de respectar al partit més votat". Afegeix sense ruboritzar-se que "al Baix Llobregat sempre hi ha hagut la tradició entre les esquerres de respectar al partit més votat".

Diverses hipotesis m'assalten el cervell:

a) BALMÓN ÉS EXTRATERRESTRE: Ha arribat en una nau directament de Ganímedes. Com que a Cornellà la gent només vota les sigles els electors no van adonar-se que venia d'un altre planeta. Dit d'una altra manera... Si el PSC hagués presentat un Teletubbie també hauria guanyat. Això també avalaria el fet que Balmón fos escollit per Montilla per substituïr-lo, car havia de buscar algú que amb el temps el fés bo. També permetria als socialistes fer-se amb la presidència de la futura Diputació de Ganímedes en el cas que algun dia es crei i siguin quin siguin els resultats.

b) MONTILLA NO ÉS DEL BAIX LLOBREGAT: Ja sabem que al Baix Llobregat hi ha una gran tradició entre les esquerres de respectar al guanyador de les eleccions. Una tradició equiparable a la d'escoltar Estopa quan se surt de copes o tunejar els cotxes. Però... i a Iznájar? Qui diu que a Córdoba el més normal i habitual no sigui que els perdedors s'ajuntin per arrabassar les institucions als guanyadors... Potser això és tan tradicional com anar a les corridas de toros o a ballar sevillanes. Potser Cornellà no és més que la segona residència de Montilla.

c) EL BAIX LLOBREGAT NO ÉS CATALUNYA: Jo feia temps que ho sospitava, però mai m'havia atrevit a plantejar la hipòtesis amb tanta rotunditat. De totes maneres, és indubtable que una comarca on la gent disfruta visitant polígons industrials i centres comercials i que vota socialista massivament fa mala pinta. Podria ser que fos com el Puerto Rico espanyol. Un estat lliure associat que, per aquelles coses de la vida, està dins de Catalunya. Caldria estudiar el tema amb més deteniment.

d) MONTILLA NO ÉS D'ESQUERRES: Aquesta estic per descartar-la. Li agraden massa les estores dels despatxos, el funcionariat, el poder i viure del cuento. Evidentment no arriba al nivell d'hipocresia del tàndem més verd del planeta, però no és factible. Té passat trotskista i no ha treballat mai en la seva vida en una empresa privada. Una altra prova de la seva fermesa ideològica és el seu encès discurs en favor de l'escola pública. Ja se sap que els que denuncien que al mateix temps porti als seus fills al Col·legi Alemany són uns demagogs al servei dels poders fàctics i econòmics.

e) TOTES LES ANTERIORS.


Trieu l'opció correcta.



unpaisdeconya@gmail.com

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Vostè si que té barra!!!
Kin fart de riure amb el seu comentari típic de rabieta d'adolescent.
Una mica de professionalitat al blog que té una edat i segurament formació superior.
Jajajaj!!!

9/1/07 1:46 p. m.

 
Blogger Marina d'Or said...

Realment sòlids els seus arguments per defensar la seva postura. Això sí que és fermesa i convicció en els plantejaments. Proves irrefutables. Sí senyor. Nivell.

9/1/07 6:47 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home