Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

04 de gener, 2007

The Itchy & Scratchy Show

Els fidels seguidors de la mítica sèrie de televisió The Simpsons coneixeran a la perfecció el duo Itchy & Scratchy (Rasca y Pica en la traducció al castellà). Es tracta d'un gat i un ratolí que protagonitzen un show de dibuixos animats que entusiasmen a Bart i Lisa Simpson. El tema és que la relació entre Itchy i Scratchy és d'odi absolut i visceral, i sempre estan competint per veure qui és més sàdic i sanguinari fins al punt de fer-se les putades més bèsties vistes mai per televisió (ni que siguin en personatges d'animació). Doncs bé, al govern català hi ha un Itchy & Scratchy Show. Us presento als protagonistes: Itchy i Scratchy. Ara us explico la història.

Resulta que un cop Scratchy Montilla va confeccionar el Govern de la Generalitat, els consellers van començar a pensar en quins equips volien tenir al seu voltant. El que no sabien els consellers (de tots els partits) és que Scratchy és molt Scratchy, i que ja tenia fetes algunes llistes de gent de la seva absoluta confiança per incorporar-se a aquests equips. Eren, són, policies. Xivatos. Persones que espien, vigilen i marquen al conseller o consellera de ben aprop i que frenen qualsevol iniciativa individual. Persones que tenen per única feina explicar a Scratchy Montilla què fan o què deixen de fer els polítics que ell mateix ha nomenat per dirigir el país. Tanta és la confiança de Scratchy en el seu Consell Executiu.

No cal dir que els consellers més pilotes no han vist cap inconvenient en la mesura i l'han aplaudida. Però a d'altres el tema els ha costat més de païr. El cas més sonat és de Itchy Geli. Diuen les males llengües que Montilla va alterar l'equip proposat per Geli fins al punt d'ascendir a directors generals a persones que fins llavors no eren més que ajudants dels mateixos directors generals que havia tingut Geli a l'anterior legislatura. M'asseguren les mateixes fonts que Geli, en veure el seu equip tan condicionat i la seva gestió tan fiscalitzada, va arribar a presentar la dimissió a Montilla. Com amb tantes altres coses, Montilla la va tapar i silenciar. O potser no tant. Perquè en alguns hospitals de Barcelona durant aquest Nadal no s'ha parlat de res més que del Itchy & Scratchy Show.


unpaisdeconya@gmail.com