Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

10 de desembre, 2006

Els feixistes aplaudeixen ERC



"Hoy más que nunca Cataluña es un poco más española, al poner en su presidencia por primera vez en la historia de los separatistas al Sr. José Montilla nacido en Iznájar (Córdoba) en 1955, un hombre que chapurrea el "dialecto" catalán. Este paso es un honor para todos los españoles y para todos aquellos españoles que emigraron en su día, para trabajar y hacer que la autonomía catalana, sea cada vez más rica y prospera gracias al trabajo de todos, como su integración ha sido admirable, hasta el punto de que José Montilla un cordobés, pueda ser Presidente de la Generalidad, por encima de radicales y separatistas, por eso hoy más que nunca podemos decir que Cataluña es más española que nunca".


Aquesta joia està extreta de la pàgina web www.generalisimofranco.com, que com el seu propi nom indica no és una web independentista. De fet no arriba ni a defensar un "patriotisme social" ni tampoc un "catalanisme de pluja fina". Els que escriuen això són nazis, feixistes, gent que creu en la força de les armes per imposar les seves idees, gent que vol veure Catalunya eliminada del mapa. I són gent que aplaudeix ERC i la seva decisió de fer Montilla president i descartar un Govern d'unitat nacional.

Durant la campanya de l'Estatut ja va fer mal d'ulls veure plegats a ERC i PP units per una mateixa causa: impedir que Catalunya tingués més autogovern. Però això traspassa tots els límits. Veure als nazis aplaudint i defensant a ERC és d'un surrealisme que Dalí no s'haura atrevit a signar.

Crec que la gent hauria de reflexionar sobre què s'ha fet en aquest país i per quins motius. I les conclusions s'haurien de començar a fer evidents el proper 27 de maig.


unpaisdeconya@gmail.com