Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

01 de desembre, 2006

Donar-li una pistola a un mono

Herr Turen no veu convenient que ICV gestioni el departament d'Interior. El motiu és que la policia mou molta informació reservada, i això, segons Tura, no és bo que estigui en mans d'un altre partit que no sigui el mateix que el del president de la Generalitat. Dit d'una altra manera... Tura té una confiança cap als seus socis de Govern que fa fàstic.

Tura no entén el Govern com un tot unitari. És conscient que, com ja va passar amb el Tripartit 1.0, cada partit gestiona les seves conselleries com una parcel·la pròpia sense admetre injerències i fins i tot sense col·laborar amb altres departaments 'germans' si aquests són gestionats per un altre partit del Govern. És la gran cultura de coalició que predomina dins les parets del Palau de la Generalitat. Però potser hi ha altres coses que preocupen a Tura... La consellera de Justícia és conscient que l'ecosocialista de pa sucat amb oli que encapçala el departament d'Interior té gran afinitat ideològica i simpatia personal amb els moviments antiglobalizació, els okupes, els immigrants sense papers, els vaguistes i altres sectors socials no propers a l'
establishment. Què passaria si la informació reservada de la policia comencés a filtrar-se a aquest tipus de gent? Tura pot ser moltes coses, però no innocent. I si algú pot parlar amb coneixement de causa és qui ha estat la màxima autoritat de la policia de Catalunya.

Tot plegat ve a confirmar el què ja sabíem: donar-li Interior a Saura i ICV és més perillós que donar-li una pistola a un mono.

La gràcia de tot plegat és que aquesta primera crisi de confiança del Govern d'Entesa (?), es produeix abans d'arribar al minut 1 de la primera part del partit. De fet, el Govern no havia tingut temps ni de reunir-se per celebrar la primera reunió de treball i Tura ja havia trinxat les relacions amb el departament amb el que més haurà de col·laborar durant els propers quatre anys.

I per cert... Em diuen que Montilla va muntar en cólera contra Tura per les seves desqüalificacions públiques contra el seu company de gabinet. Sembla que els extintors de Palau ja han hagut d'utilitzar-se, i això que com aquell qui diu encara no hem ni començat.


unpaisdeconya@gmail.com