Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

10 de novembre, 2006

Pixar sang

Fa mal d'ulls, molt mal d'ulls veure Montilla fet president per un partit que es fa dir independentista. Tindrem un president amb un nivell de català deplorable, sense estudis universitaris, que té com a gran hobby anar als toros el diumenge a la tarda (com demostra la fotografia). Un president que domina la cultura catalana menys que jo la de Botswana. I tindrem un president que no és el que ha rebut més suport dels catalans. És un president amb el que la majoria de catalans no s'identifica.

Però canviem l'enfoc de l'anàlisi i fugim del prisma catalanista. Els resultats de les eleccions demostren de forma molt òbvia que el catalanisme ha desertat de les files socialistes. Dels 790.000 vots obtinguts, 363.000 provenen del Barcelonès i el Baix Llobregat (més d'un 45%). I als pocs municipis on ha guanyat el PSC-PSOE, ERC ha esdevingut la cinquena força per darrera de CiU, el PP i ICV (Cornellà, Sant Boi, El Prat, Sant Feliu, Viladecans, l'Hospitalet...). És a dir... aquesta enorme massa de vots té clau espanyola. Són els que voten Zapatero, els que no tenen ni un petit rastre de nacionalisme en el seu ADN. On vull arribar? Doncs que si a nosaltres ens fa mal d'ulls veure Montilla fet president, aquest gruix de gent gens menyspreuable del cinturó roig pixarà sang veient a Carod-Rovira de número 2. Perquè si algú creu que el Gandhi català s'estarà quiet i es portarà bé, que s'ho faci mirar. Quan a Villarroel ja li tenien la caixa a punt, ha ressuscitat i està en plena forma. Com a mostra la seva aparició
en prime time al TN de TV3 anunciant el Tripartit 2.0.

Pixarem sang, pixaran sang.


unpaisdeconya@gmail.com

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo hi ha moltes coses que no comparteixo amb Carod (directament crec que s'hauria d'haver retirat), però l'encerta dient que ERC no competeix electoralment amb CiU. El centre-dreta català ja és majoritàriament nacionalista. Ara falta fer compatible ser d'esquerres i catalanistes. Jo crec que ho estan aconseguint, i si aquest govern funciona (ho esperem tots, no?) pot contribuïr a que la gent d'esquerres i d'orígen immigrant identifiqui més autogovern amb més benestar.
Quan ERC i CiU siguin els dos grans partits, ningú -tampoc CiU- tindrà excuses per postposar el pas cap a la plena sobirania (que no vol dir res més que l'independència).
Salut!

10/11/06 7:37 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Salut i que us passi ben aviat l'emprenyament. Encara que us costi acceptar el joc democràtic quan no és favorable als vostres interessos, espero que no feu oposicions a actuar com el PP (encara que hagiu anat al notari,a vegades us hi assembleu força).
Catalunya necessita un bon govern amb un bon recolzament parlamentari (70 diputats) però també necessita que el principal grup de l'oposició (48 diputats) actuï lleialment i fent una tasca constructiva.

18/11/06 12:14 a. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home