Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

14 de novembre, 2006

El nom no fa la cosa

Govern d'entesa. Aquesta és la consigna que tenen els mitjans de comunicació sobre la taula. Res de Tripartit o seran castigats.

Aquesta és una pràctica habitual en el món del marketing. El 19 de juny de 1987 una bomba esclatava al pàrking de l'Hipercor de la Meridiana provocant 21 morts i 45 ferits greus. Immediatament, el departament de comunicació d'El Corte Inglés va adreçar-se a tots els mitjans als quals posava publicitat amb la següent indicació: si en les seves informacions sortia vinculada la marca El Corte Inglés (propietària d'Hipercor) retirarien tota publicitat d'aquell mitjà. Tractant-se del segon anunciant més important de l'Estat l'amenaça va ser oli en un llum. Enlloc es va sentir la marca Corte Inglés, i l'atemptat ha passat a la història com l'atemptat d'Hipercor.

No vull frivolitzar comparant el nou govern amb la pèrdua de vides humanes derivades d'una salvatge acció terrorista, però salvant les distàncies la tèctica és la mateixa. La Generalitat destina una gran quantitat de diners als mitjans de comunicació. Diners que arriben principalment per tres vies: subvencions directes, suscripcions massives i insercions de publicitat. D'aquesta manera és molt fàcil collar als mitjans que, en alguns casos, la seva supervivència arriba a dependre d'aquests "ajuts". No cal ser molt espavilat per constatar que amb el nou Govern d'Entesa ha passat el mateix.

Els cervells del politburó català que segueixen les ordres del líder maoísta volen enterrar mediàticament el Tripartit conscients que la imatge de marca és nefasta. Per tant, hi haurà Govern d'Entesa a tort i a dret, i només els columnistes, tertulians i col·laboradors externs dels mitjans es permetran el luxe de recordar que això és el Tripartit 2.0 o com diu la dita castellana "los mismos perros con distintos collares".

El nom no fa la cosa.


unpaisdeconya@gmail.com

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola resentits, encara us costa acceptar la vostra derrota electoral? Heu guanyat? siiiii? I com es que no podeu formar govern?????

Culpa d'ERC? el partit pitjor que una plaga de llagostes? Perquè culpa seva, per no haver pactat amb els que l'han insultat sistemàticament?

Sort resentits que igual esteu més de 7 anys a la oposició.

14/11/06 8:07 p. m.

 
Blogger Marina d'Or said...

Hola anonònim. De derrota electoral res de res. Et recordo que CiU va treure ni més ni menys que 27 diputats al Gandhi de Cambrils.

I jo no m'he queixat mai dels resultats. La gent ha votat lliurement el què li ha semblat, el que no accepto és els comentaris dels votants d'ERC (i fins i tot algun d'ICV) als que ara no els agrada que Montilla sigui el seu president. Aquests s'ho han d'empassar i haurien de defensar a capa i espasa la figura de Montilla que serà investit amb els vots de la direcció del partit que han votat. Aquest no és el teu cas, per tant, res a dir.

Ara bé, el que no accepto és que si CiU no ha pogut formar govern no és per insultar a ERC. Entenc que deu ser força pitjor que t'expulsin del Govern que no pas que algú faci un DVD amb retalls del què ha sortit als mitjans de comunicació en els últims tres anys. El pacte estava fet i és lícit, tot i que de dubtosa moralitat vistos els resultats.

I vist el to del teu missatge crec que pots parlar amb més propietat tu que jo sobre el ressentiment.

15/11/06 10:23 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

VINGA A VEURE QUI LA DIU MÉS GROSSA., RENOI QUE NO N'HI HA PER TAN I ENS NECESITEM ELS UN ALS ALTRES
SALUT I INDEPENDECIA

16/11/06 4:53 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

El artículo de Salvador Sostres (cercano a CiU) publicado el pasado 15/11/2006 en su blog (y ya retirado por las amenazas que ha recibido) es un buen ejemplo de cómo se las gastan en nuestro oasis:

Hi ha el discurs que el Mas ha perdut les eleccions pel devedé, pel pacte amb el notari o perquè jo em prengués tòfona blanca el dia electoral. És un discurs que cada dia arrela més, buscant culpables dins de Convergència. La divisòria estava clara, per a qualsevol persona que suprés el nivell borderline: o tripartit o Mas.

Si algú en nom d’un devedé o d’una acta notarial o d’un repàs de tòfona blanca ha decidit vendre el país i no anar a votar o votar en blanc o votar Esquerra, deixa’m dir-te una cosa: ets un fill de puta, o una filla de puta. Aquest és el resultat, Montilla president. Ets un/una fill/filla de puta que has venut el país per un prejudici. Ets una rata. Ets un/una miserable. No em parlis de democràcia, ni de vot lliure, ni de respecte. Quin respecte? Montilla president? Vés i caga.

Esa es la democracia de CiU. Eso sí, Madrid nos roba.

18/11/06 10:31 a. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home