Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

22 de gener, 2007

TERRATREMOL!


URGENT: Terratrèmol a ERC de magnitud 9.0 a l'escala Richter. L'epicentre s'ha situat a Puigcerdà. Les primeres informacions apunten que els equips de rescat de Villarroel s'han posat a treballar per salvar tants vots com puguin, però les mateixes fonts indiquen que les baixes seran desenes de milers, tot i que no es podran recomptar fins a les properes eleccions generals o autonòmiques.

S'ha de reconèixer que l'home que va dir "espanyolista demagog" a Zapatero els té ben posats. Sembla ser l'únic dirigent republicà que ha sortit indemne del procés d'hipnosi col·lectiva que ha emprès amb un èxit espaterrant José Montilla, i que ha convertit als que un dia van ser lleons independentistes en mixetes de sofà que només busquen les manyagues dels seus amos regionalistes. A més, Carretero ha aconseguit perfilar-se com el nou referent de l'independentisme mantenint una àurea de tio seriós i rigorós però sense mordaçes que tenallin la seva ideologia. Vaja, ha aconseguit convertir-se en el símbol del que hauria de ser ERC i en el que esperaven els seus votants.

Carretero domina com ningú el tempo. No es va fer el màrtir després de ser cessat per haver dit mentider a Zapatero (quan tothom sap que el president espanyol volia que sortís endavant l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, però que va ser Artur Mas qui el va obligar a retallar-lo). Després es va mantenir en un discretíssim segon o tercer terme, evitant que el seu nom sortís vinculat a la confecció del Tripartit 2.0. I quan ha vist de quin pal va el montillisme i els seus palmeros, ha sortit a la palestra amb dos articles a l'Avui que han dinamitat tota la teoria de pa sucat amb oli del "catalanisme de pluja fina" que ha intentat vendre l'il·luminat de Cambrils.

Ara sembla que el seu següent pas serà tornar a posar el fre. Deixar refredar el tema fins que passin les municipals i després tornar a la càrrega amb el que pot ser la seva ofensiva final: la constitució d'un nou partit independentista.

I ara què farà ERC? L'expulsarà del partit? Convocarà un congrés per revisar la seva estratègia política? S'atrevirà a fer algun tipus de reivindicació de caràcter nacional desafiant al totpoderós Montilla? Hi haurà rebel·lió de les bases? Contractarà Puigcercós a algun amic d'en Vendrell perquè faci patir un accident a en Carretero?

Tot està per veure. S'admeten pronòstics.


unpaisdeconya@gmail.com