Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

23 de gener, 2007

Adéu Masdeu

Una font ben informada m'assegura que a Jaume Masdeu li poden quedar ben pocs Telenotícies. Joan Majó hauria decidit el seu relleu imminent vistes les desastroses audiències que últimament està aconseguint el que un dia van ser els serveis informatius de referència de Catalunya. De fet, els canvis previstos per Majó preveuen, a més de la substitució de Masdeu, la retallada dràstica dels Telenotícies per deixar-los en 30 minuts pelats. Clar que vista l'activitat extraordinària i frenètica del Govern, la secció de política com a mínim no se'n veurà ressentida.

A ningú se li escapa que TV3 està en caiguda lliure. Potser no sigui exclusivament culpa de l'arribada del Tripartit, però és si més no curiós que la televisió nacional de Catalunya perdés el lideratge d'audiències a l'any 2003 (amb l'arribada del tripi) i que no l'hagi recuperat. De fet, no només no l'ha recuperat, sinó que s'ha vist superada tant per Antena 3 TV com per Telecinco. Segur que altres elements com la marxa de Francino o l'aparició d'altres cadenes privades han incidit en les preferències dels telespectadors, però és significatiu que mentre fa quatre anys els dos Telenotícies de TV3 eren els més vistos a Catalunya, ara Matías Prats sigui la cara amb més credibilitat a casa nostra a l'hora d'explicar què passa al món (i Matías Prats no parla en català).

Al meu humil entendre TV3 ha de reformular els seus informatius. Tinc una amiga que treballa a la secció de Societat i m'assegura que la prenen per boja quan demana agafar una mòbil per fer connexions en directe per qualsevol cosa susceptible de ser notícia. Els caps de secció s'han acomodat i només cobreixen les rodes de premsa oficials. La secció d'Internacional i en especial tot el que fa referència al Pròxim Orient i als EEUU ha agafat un protagonisme (i un tractament) del tot injustificable. Sovint, la primera notícia referent a Catalunya arriba un cop passats 20 o 25 minuts d'informatiu. I els periodistes de política t'asseguren (amb la boca petita) que ni durant les èpoques de majoria absoluta de Pujol tenien tan fiscalitzada i controlada la seva feina.

TV3 corre un risc seriòs d'esfondrament. I no em refereixo a les audiències. Em refereixo a la credibilitat i el prestigi que hauria de tenir la televisió que va néixer a desgrat del PSOE per convertir-se en el referent cultural, lingüístic i mediàtic del nostre país. Que fins que no es demostri el contrari és Catalunya.


unpaisdeconya@gmail.com

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Però a veure. Si la COM va nèixer amb la voluntat de fer de contrapès de Catalunya Ràdio !!! Què creus que pensen els socialistes de TV3? ES pensaven que els "seus" la mirarien?. Això és impossible. Perquè els "seus" ja tenen televisions nacionals. En canvi, han foragitat l'audiència tradicional perquè ja no acompleix l'objectiu per al qual fou creada: explicar el món des d'una perspectiva catalanista.

23/1/07 1:23 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home