Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

29 de març, 2007

Tanqueu els ulls


Tanqueu els ulls. Tanqueu-los i imagineu-vos una direcció d'ERC que al novembre de l'any 2003 renuncia a entrar al Govern, a fer el Tripartit. Imagineu-vos que no tenen la clau del Palau de la Generalitat sinó la clau de la política diària, la de cada dia. Imagineu-vos que donen suport a les lleis més socials que proposen els uns i a les més nacionals que proposen els altres. Imagineu-vos que a en Carod no se li acut que pot resoldre el conflicte d'ETA amb un berenar a Perpinyà (o com a mínim que no ho fa en nom del Govern). Imagineu-vos que ERC té una posició determinant en l'elaboració del Nou Estatut. Imagineu-vos que els seus dirigents fan campanya pel sí o pel no amb una llibertat absoluta de moviments.

Imagineu-vos que al novembre del 2006 no perden més de 200.000 vots sinó que els guanyen. Imagineu-vos que tampoc entren al Govern i que deixen la Presidència de la Generalitat a qui se l'ha guanyada. Imagineu-vos que pacten amb CiU una resolució en favor del dret a l'autodeterminació en el cas que el TC retalli l'Estatut i sense subasthar la presidència de la Generalitat. Imagineu-vos que no tenen cap amenaça d'escissió en marxa. És més, imagineu-vos que la seva base electoral va creixent i creixent inexorablement fins a convertir-se en el partit central de la política catalana. Imagineu-vos un Govern d'ERC, amb presidència d'ERC, amb recolzaments d'un PSC o d'una CiU residual. Imagineu-vos la proximitat d'un escenari de pre-independència política i econòmica de l'Estat Espanyol.

... I ara obriu els ulls.


unpaisdeconya@gmail.com

3 Comments:

Blogger CdeCarabassa said...

Com sempre la claves.
No és pas tant dificil d'imaginar. Només hi ha hagut un problema que ho ha capgirat tot: la menjadora enganxa molt.
A ERC ha faltat algú amb la dignitat i l'autoritat de l'Arzalluz.
El partit en mans del Carretero hauria actuat d'una altra manera. Via sobiranista només n'hi ha una i cal que l'agafem junts...
Què hi farem, pot ser els nostres nets hauran après dels nostres errors....o potser necessitaran traductors per entendre la nostra història.

29/3/07 4:38 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Homs ha descrit la darrera setmana com la "del "calçot, el glop i el rot" que n'opineu?

31/3/07 10:13 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord amb el quico.

31/3/07 4:32 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home