Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

27 de febrer, 2007

Territori Corbacho (i II)

En el capítol anterior UPDC denunciava l'estandarització d'un model de ciutat que s'està escampant per l'àrea metropolitana i per la segona corona com un autèntic càncer. El territori Corbacho ha aconseguit que la diferència entre qualsevol municipi quedi reduïda a la seva quantitat de població i ubicació geogràfica. Els nostres pobles ja són simples rètols a l'autopista.

A més, com que la gent utilitza aquestes ciutats com a espais residencials o dormitoris, el seu arrelament és nul. A aquestes alçades de la pel·lícula ja estic plenament convençut que la majoria de nouvinguts al territori Corbacho en els últims 5 anys no tenen cap intenció d'integrar-se en la vida social, associativa i/o política del seu municipi. No saben ni qui és l'alcalde, ni quines alternatives hi ha. Ni els importa. O voten en clau eleccions espanyoles o passen de tot i ja els està bé mani qui mani. I això es podrà comprovar el proper 27 de maig. Pronostico que l'abstenció en unes eleccions municipals mai haurà estat tan alta com al 2007.

Crec que cal reflexionar i actuar. No podem demanar més implicació i participació a la ciutadania amb els seus ajuntaments si la gent només decideix on viure per estrictes criteris logístics. Els valors sentimentals i d'arrelament s'estan perdent en els pobles i ciutats i això s'està traslladant a tot el país. I el dia que tant ens faci viure a Catalunya com a qualsevol altre lloc estarem morts.


unpaisdeconya@gmail.com