Catalunya és un lloc especial. I molt em temo que a partir del novembre de 2006 encara ho serà més. Aquest és un espai per compartir impressions, informacions i sensacions sobre el present i el futur d'aquest país on ens ha tocat viure.

16 d’abril, 2007

Una de girs socials


L'alcalde i candidat més cridaner de Catalunya ha anunciat un nou gir social a la seva política. Està bé. Està bé tenint en compte que quan a la darrera nit electoral municipal Clos es va estampar perdent bous i esquelles i cinc regidors, va pronunciar aquell bonic i sentit discurs assegurant que havia "captat el missatge" i que era l'hora de "virar a l'esquerra" fent un gir social a la seva política. O sigui que estem ja fent el gir del gir.

Segona corba consecutiva a l'esquerra i potser per tancar el cercle i arribar al mateix punt de sortida, com si fos un boomerang. De fet això és el què ha fet el PSC a Barcelona en els últims 28 anys, que es diuen ràpid però costen de passar. Moltes idees noves, molta renovació de candidat i el mateix projecte de sempre. Bé, el mateix el mateix no. La falera aquella d'organitzar grans esdeveniments mundials sembla que s'ha refredat força després del sonat fracàs del Fòrum (què espera CiU a recordar-ho?). Perquè reconegue-m'ho... el món no va millor després del Fòrum de les Cultures, i la ciutat tampoc. D'acord que els membres dels consells d'administració de les promotores que van edificar els edificis prohibitius de Diagonal Mar encara es masturben els vespres pensant amb en Clos i la seva genial idea del fòrum multicultural... però en què us ha canviat la vida a vosaltres el Fòrum? I encara més important... si els diners gastats en el Fòrum s'haguessin invertit en el benestar de la gent, caldria un gir social cada 4 anys? Clar que també és possible que no s'hagi fet cap gir social, i que tampoc es faci a partir d'ara. Perquè de fet, el PSC a Barcelona viu de la inèrcia.

Però com que el que avui mola és parlar de cohesió social i polítiques socials i no sé quantes mandangues més us posaré un exemple: la ratio d'habitatge social protegit per cada 10.000 habitants a Barcelona és de 0'9. Sabeu quina és la ratio a Sant Cugat del Vallès? De 70. I sabeu qui mana a Sant Cugat del Vallès? Convergència i Unió. Això sí... els de Sant Cugat tenen un defecte... passen més temps fent polítiques socials que parlant de polítiques socials. I no tenen cap Fòrum en el seu currículum.


unpaisdeconya@gmail.com

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Parlant de polítiques socials t'adjunto un post anònim pescat al Cimera:
ES FAN DIR D'ESQUERRES
Un amic arquitecte em comentava l'altre dia uns quants detalls sobre l'obra pública de l'INCASOL.
Van convocar una reunió per informar-los del nou sistema de contractació per el 2007 i successius en la que es van refermar en el seu compromís de construir 80.000 habitatges socials en aquesta legislatura. Bé, de fet van aclarir que contaven arribar a aquesta xifra contant les que farà la Gene, la Dipu i els Ajuntaments. (O sigui, que les promeses electorals en les autonòmiques impliquen a totes les administracions? Clar com que tots són tripartits ;)
Es veu que fins al moment, cada cop que l'INCASOL convocava un concurs proposava als arquitectes una presentació de currículums que calia avaluar i entre els que escollia cinc concursants per a cada edifici, la qual cosa feia llarg i farragós el procés de selecció: plaç d'entrega de currículum, selecció participants, plaç d'entrega de concurs. selecció de guanyador, projecte definitiu...
La millora consisteix en que ara els han demanat un currículum que ha de servir per a tots els concursos del 2007 (i així els propers anys) de manera que s'estalvien un pas i tots i guanyem. La llàstima és que aviat haurà passat mig any i encara no han convocat el primer!
Contant que cada convocatòria inclogui 1.000 habitatges (mai hi arriba) caldrien 10 concursos l'any per fer 10.000 habitatges. A més, els que es portin a concurs l'any que ve, es començaran a construir el següent i difícilment estaran acabats en aquesta legislatura.
80.000 van dir! per què diuen aquestes tonteries!
Tant burros ens creuen?

17/4/07 12:17 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Extret de l'AVUI:

Trias manté que CiU sí que farà política social
L'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va assegurar ahir que ell serà capaç d'aplicar les polítiques socials que "els que es diuen d'esquerres no han aplicat a Barcelona en 28 anys de govern". Trias va comprometre's ahir davant dels estudiants de la Universitat Pompeu Fabra que la seva campanya i el seu programa tindran un "clar perfil social" i que si és alcalde "es gastarà els diners públics en tot allò que necessita la gent per convertir Barcelona en un referent de benestar a escala mundial". L'alcaldable nacionalista va acusar els socialistes "d'apropiar-se de les polítiques socials" quan, al seu parer, "és mentida".

17/4/07 12:21 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Extret de LA VANGUARDIA:
Barcelona (Efe).- El alcaldablè de CiU por Barcelona, Xavier Trias, ha asegurado hoy que él será "capaz de aplicar" las políticas sociales que "los que se llaman de izquierdas no han aplicado nunca en Barcelona en 28 años de gobierno".

Trias, que ha participado en un encuentro con estudiantes de la Facultad de Periodismo en la Universidad Pompeu Fabra, ha recalcado que su campaña y su programa tendrán un "claro perfil social" y que gastará "el dinero público" en "todo aquello que necesita la gente para convertir Barcelona en un referente de bienestar de nivel mundial".

Para el candidato de CiU, los socialistas "no tienen el patrimonio de las políticas sociales" y "lo han demostrado" durante los últimos 28 años de gobierno, "donde no han hecho nada". En este sentido, Trias ha acusado al PSC de querer "apropiarse de las políticas sociales" cuando, a su juicio, "es mentira" que éstas hayan sido sus preocupaciones. A juicio de Trias, el programa presentado por el candidato socialista, Jordi Hereu, es "un claro reconocimiento de las carencias sociales" y un "listado de los fracasos" de los gobiernos municipales socialistas, en los últimos años con el apoyo de ERC e ICV.

El candidato nacionalista ha subrayado que "la gente quiere recibir servicios de calidad -guarderías, atención domiciliaria, bibliotecas, entre otros- y no le preocupa tanto quién lo gestiona", y ha reiterado que mientras "los socialistas se atribuyen la etiqueta de las políticas sociales, CiU apuesta por estas políticas por convicción"

17/4/07 12:23 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Versió del PERIODICO:
"Nos quiere hacer creer que hará más políticas sociales que nosotros", ha asegurado Ferran, que ha acusado a Trias de querer "desmantelar" los avances en el Estado del Bienestar logrados por la izquierda, tal como está haciendo, según Ferran, el actual gobierno de derechas sueco, con el que Trias se reunió recientemente.

17/4/07 12:29 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Brillant: el gir del gir que no porta enlloc.

I els ratios... em poso més que els de les constructores amb el ferum.

20/4/07 10:36 a. m.

 
Blogger CdeCarabassa said...

Socialisme: Franquisme en colors
http://cdecarabassa.blogspot.com/

23/4/07 5:00 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home